Historikk

 

Nybygda

Nybygda er ei lita trivelig bygd i Ringsaker Kommune. Bygda ligger 450 m.o.h., og det er 300 hustander som sokner til kretsen. Vi har et idrettslag, hvor de aller fleste beboerne på en eller annen måte er engasjert. Idrettslaget har to aktive grupper, h.h.v. fotball og ski (langrenn).
Bygda har et naturlig forhold til vinter og vinteridrett, noe som har gitt seg utslag i et meget velholdt og attraktivt løypenett vinterstid. Stedet er blitt et meget populært utfartsted for familier på søndagstur. Utgangspunkt for de fleste da er Vollkoia. Derfra kan du gå kilometervis i praktfullt terreng med flotte preparerte skiløyper.Nærmeste tettsted er Brumunddal, som ikke er mer enn en ti minutters kjøring med bil. Idrettslagets klubbhus er det naturlige midtpunktet i bygda. Her treffes folket både i alvor og skjemt. Det jobbes nå med å kunne tilby nye tomter i bygda. Furnes Almenning har et prosjekt på gang.Ski

Nybygda har i alle år fostret opp gode skiløpere. Ole Ellefsæter er nok bygdas mest kjente utøver for den eldre garde, men for den yngre generasjon er nok Hilde Gjermundshaug Pedersen den mest kjente. Hver onsdag arrangerer klubben lysløyperenn hele vinteren  i gjennom, hvor alle møtes til skilek med kaffe og sosialt samvær på klubbhuset etterpå. Nybygda IL har også etter hvert fått stor anerkjennelse som arrangør av skirenn og ble i 2007 kåret til årets arrangør etter at de hadde gjennomført et prikkfrikk NM del 2.

Fotball

Fotballgruppa består for tiden av et Herrer Senior – Damer Senior – Jenter 2007 og Gutter 2011

 

 

 

1 kommentar til “Historikk

  1. Jarle Jørgensen

    Hei . Jeg leter etter gammel familie i området . Min farfar skal angivelig ha vokst opp i området og hete det samme som meg, altså Jarle Jørgensen. Er det noen som har kjennskap til dette navnet .
    Mvh
    Jarle

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.